Press "Enter" to skip to content

Bilmök 2011 Sona Erdi

Bu sene 7. si düzenlenen Bilmök (Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi) Yeditepe Üniversitesi ev sahipliğinde 25-26-27 Şubat 2011 tarihlerinde yapıldı. Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden kalabalık bir grupla katıldığımız bu organizasyonda çeşitli konularda forumlar, paneller ve konuşmalar yer aldı.

Etkinlik boyunca bilgisayar mühendislerinin örgütlenmesi konusu sıkça tartışıldı. Hala bir Bilgisayar Mühendisleri Odasının olmamasının nedenleri tartışıldı ve bu durumun bilgisayar mühendislerine olan etkileri masaya yatırıldı. Ortak görüş Bilgisayar Mühendisleri Odasının en kısa zamanda kurulması ancak halen somut adımların atıldığını söylemek güç. Umarım en kısa zamanda bu konuda olumlu gelişmeler olur.

Etkinlik kapsamında üzerinde konuşulan konulardan birisi de bilgisayar mühendisliği müfredatı idi. En iyi bilgisayar mühendislerini yetiştirmek için müfredat neleri içermeli konusunda çeşitli görüşler ortaya kondu. Dünyada ve Türkiye’de bu konuda yapılan çeşitli araştırmaların sonuçları paylaşıldı. Bunun dışında Pardus geliştiricileri tarafından Pardus 2011 ile birlikte gelen yeniliklerin anlatıldığı bir seminer düzenlendi.

Kongrenin en önemli konuğu hiç şüphesiz GNU projesinin lideri ve özgür yazılımın babası olarak kabul edilen Richard Stallman idi. Danger of Software Patents (Yazılım Patentlerinin Tehlikesi) konulu bir konuşma yapan Richard Stallman konuşmasına başlamadan önce özgür yazılım hakkında da biraz konuştu ve bugün Linux dağıtımları olarak bilinen işletim sistemlerinin GNU projesiyle olan bağlantısını anlattı. Bu konuda daha önce yazmış olduğum bir yazıya bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

3 gün süren bu organizasyonu Yeditepe Üniversitesi başarıyla yönetti. Ufak tefek aksaklıklar haricinde bizlere yansıyan ciddi bir problem olmadı. Yapılan seçimler sonucunda Bilmök 2012’nin Ege Üniversitesinde yapılması kararlaştırıldı. Ege Üniversitesi adaylık sunumunda Bill Gates’i getireceğini iddia etti ama bakalım yapabilecekler mi?

Unutmadan bizlerin bu kongreye katılmasını sağlayan HüBiT’e (Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Topluluğu) çok teşekkür ederim.

Share

Leave a Reply

%d bloggers like this: