Java kütüphaneleri çok sayıda notasyon (annotation) barındırırlar. Çoğu programcı için bunların en önemlisi @Override notasyonudur. Sadece metot tanımlarında kullanılabilen bu notasyon metodun kalıttığı sınıf veya uyguladığı arayüzdeki başka bir metodu geçersiz kıldığını belirtir. Bu notasyonu düzenli olarak kullandığınız taktirde sizi birçok hatadan koruyacaktır. Şimdi harf ikililerini ifade etmek için yazılmış…
Leave a CommentTag: annotation
Eskiden bazı uygulama çatıları (framework) ile çalışabilmek için belli isimlendirme kurallarına uymak gerekiyordu. Örneğin, JUnit test çatısının 4. versiyondan önce test metotlarını algılayıp çalıştırabilmesi için metot isimlerinin “test” ile başlaması gerekiyordu. Bu yaklaşımın birçok dezavantajı vardı. Yapılan yazım hataları hiçbir hata vermeden test metotlarının görmezden gelinmesine sebep oluyordu. Örneğin testSafetyOverride…
1 CommentHem varargs metotlar (Madde 53) hem de üreyseller (generics) Java 5 ile birlikte dile eklenmiş olmalarına rağmen birbirleriyle pek de uyumlu çalışmazlar. Varargs metotların amacı istemcilerin metotlara değişken sayıda argüman geçebilmelerini sağlamaktır. Bir varargs metot çağırıldığı zaman, bu değişken sayıdaki argümanlar bir dizi yaratılarak onun içerisinde tutulur. Bu dizi, her…
Leave a CommentYazıya başlamadan önce Java derleyicisinin verdiği kontrolsüz uyarı (unchecked warning) ne anlama geliyor ondan bahsedelim. Kısaca, derleyici burada bize tür güvenliğini (type safety) garanti edemediğini söylemektedir. Burada ”kontrolsüz” ifadesi biraz yanıltıcıdır çünkü uyarının kontrolsüz olması söz konusu değildir. İfade etmek istediği şey, derleyicinin tür güvenliğini sağlamak için yeterli tür bilgisine…
1 Comment