Press "Enter" to skip to content

Month: May 2011

Vize Macerası

Bu dönemin başlarında 3 arkadaş kafaya koyduk, dil eğitimi için yurtdışına gitmeye karar verdik. Uzun süren araştırmalar sonucu Londra, Brighton, Sydney, Boston, Seattle gibi seçenekler arasından Amerika’daki Boston şehrini seçtik ve Embassy CES dil okuluna kayıt yaptırdık. Vize maceram da zaten bu noktada başlamış oldu. Tabi önce pasaportları çıkarttık, Ankara’daki Amerikan Konsolosluğu’ndan randevu aldık ve Amerika’ya ayak bastı parası dedikleri sevis ücreti ile başvuru ücretini yatırdık. Ardından işimizi şansa bırakmamak için bizden isteyebilecekleri bütün evrakları zaman darlığına rağmen titizlikle hazırladık. Bütün bu işlemleri yaparken Karya International firması danışmanlığımızı yaptı ve her konuda bizi yönlendirdi. Vize mülakatına gitmeden önce bize sorabilecekleri soruları ve vermemiz gereken cevapları da söylediler. Biz de kendimizden emin bir şekilde herhangi bir problem çıkmayacağı düşüncesiyle konsolosluğun yolunu tuttuk.

Share
Leave a Comment

IBM Yazılım Akademisi 2011 Finalindeyiz

IBM’in her sene düzenlediği  Yazılım Akademisi yarışmasına bu sene Android343 takımı olarak Akıllı Şehir projesiyle katılmıştık. Gönderdiğimiz ara rapor ve final raporları sonrasında yapılan değerlendirmede finale katılmaya hak kazandık. Dereceye giren takımlar 14 Mayıs’da yapılacak olan final sunumlarının ardından belli olacak. Finale kalan 8 takım şöyle: Android343 BilJ11 BuSon Deep…

Share
Leave a Comment

Java’da Serileştirme İşlemleri – 1

Java gibi nesneye yönelik programlama dillerinde, nesneye ait alanların değerleri o nesnenin durumunu oluştururken, yazdığımız metotlar ise o nesnenin davranışını belirleyen ve nesnenin durumu üzerinde değişiklikler yapan kodlardır. Java dili bizlere bir nesnenin herhangi bir andaki durumunu bir dosyaya kaydetmemizi ve daha sonra bu dosya üzerinden nesneyi tekrar oluşturmamızı sağlayan bir mekanizma sunmaktadır. Bu mekanizmaya Serileştirme denir. Serileştirmeyi kullanarak JVM içerisindeki nesneleri sabit diske kaydedip kalıcı olmalarını sağlayabiliriz veya bir yerden başka bir yere aktarabiliriz .

Serileştirme yapılırken sınıf adı, tanımlı alanların türleri, adları ve değerleri gibi bilgiler tek tek bytelara çevrilir ve bir dosyaya kaydedilir. Daha sonra bu dosya kullanılarak aynı nesne yeniden oluşturulabilir. Serileştirme genellikle nesnelerin bir ağ üzerinden gönderilmesi amacıyla kullanılır. Serileştirme işlemi uygulanarak byte dizisi haline getirilen nesne ağ üzerinden başka bir bilgisayara gönderilir ve alıcı bilgisayar üzerinde yeniden oluşturulur. Nesnenin byte dizisine çevrilmesi işlemine “Serialization”, byte dizisi kullanılarak nesnenin yeniden oluşturulmasına ise “De-Serialization” denir. Şimdi Java dilinde serileştirmenin nasıl yapıldığına bakalım.

Share
3 Comments
%d bloggers like this: